Jdi na obsah Jdi na menu
 


Umístění historicky první klientky

23. 7. 2012

Díky laskavosti provozovatelky jednotky komorní domácí péče pod patronací Volavky 2012, o.s. v Chořelicích, byla na žádost rodiny s časovým předstihem umístěna historicky první klientka stižená demencí.

Tomuto velmi citlivému aktu předcházela intenzivní dvoutýdenní aktivita všech zainteresovaných, počínaje vstřícnou spoluprací vedení Domova pro seniory v Mohelnici, konkrétně pana ředitele Karla Junka a sociální pracovnice paní Bc. Petry Heidenreichové na depistáži potenciálního klienta s předsedkyní našeho občanského sdružení paní Mgr. Lenkou Vydrželovou, DiS., přes finální dolaďování zařízení klientského pokoje jeho provozovatelkou, podporovanou celou rodinou, až po intenzivní jednání se samotnou nemocnou a její rodinou.

chorelice_klientka.jpg

Klientka byla před svojí hospitalizací v nemocnici umístěna v domě s pečovatelskou službou. Po ukončení léčby se díky zhoršenému zdravotnímu stavu nemohla vrátit zpět a rodina tak byla postavena před nelehké rozhodnutí o umístění své maminky v léčebně dlouhodobě nemocných. S povděkem proto přijala možnost umístění právě v nově zřízené jednotce komorní domácí péče pod patronací Volavky 2012, která pro rodinu i pro klientku byla tím nejpřijatelnějším řešením.

Jsme rádi, že jsme mohli společně s provozovatelkou jednotky přispět k řešení této krizové životní situace a všichni pevně věříme, že jak klientka, tak její rodina bude s péčí spokojena stejně, jako postižené a jejich rodiny ze zakládající jednotky na Bouzově, a že svému novému domovu brzy přivykne a bude v něm šťastná.

Tak vítejte doma, babičko...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář