Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohled z druhé strany - od návštěvy z CSS Kojetín

29. 5. 2013

Od paní ředitelky Centra sociálních služeb v Kojetíně a její zástupkyně jsme dostali jako reakci na jejich pondělní návštěvu v naší jednotce komorní domácí péče na Bouzově dopis, kterým nám udělaly velikou radost a jehož obsah Vám nechceme a ani nemůžeme zatajit.

Toto je celý text v nezměněné podobě:

Pracovní návštěva

Dne 27.5.2013 se celý náš kolektiv pracovníků v přímé péči vydal do města Bouzova na pracovní návštěvu tamního občanského sdružení VOLAVKA 2012. O tomto občanském sdružení, poskytujícím komorní domácí péči osobám stiženým demencí a Alzheimerovou chorobou, jsme se dověděli na Senior symposiu, pořádaném v Kojetíně v roce 2012, kdy předsedkyně tohoto sdružení Mgr. Lenka Vydrželová, DiS. představila celý projekt a činnost sdružení.

Na pracovní návštěvu do občanského sdružení VOLAVKA 2012 jsme vyjížděli s velkým očekáváním a nadšením. Osobní návštěva v komorní domácí péči na Bouzově, ale zcela předčila naše očekávání. V rodinném domě s krásnou zahradou a výhledem na hrad Bouzov nás přivítali tři členové tohoto sdružení, kteří nás provedli po domě, ve kterém pečují o seniory s Alzheimerovou chorobou a demencí. Již na první pohled je patrné, že v domácím prostředí, které je zde pro seniory vytvořeno, jsou senioři naprosto spokojení a šťastní, neboť žijí v krásném a důstojném prostředí. Je jim poskytována neustálá odborná péče, společnost, aktivizace a vyplněn volný čas různými činnostmi, které dříve rádi dělali a ještě stále zvládají. To vše díky lidem, kterým nejsou staří a nemocní lhostejní, lidem, kteří dávají všechen svůj čas a energii na pomoc potřebným, lidem, kteří mají srdce na dlani. Senioři by jinak byli závislí na pobytu v ústavu, ve kterém by se jim jen stěží dostávalo tolik péče, lásky a pochopení. Jsme velmi rádi, že jsme dostali možnost podívat se, jak se tato náročná péče o osoby s Alzheimerovou chorobou a demencí dělá s obrovským nadšením, láskou, obětavostí a uspokojením. Proto si všichni přejeme, aby komorní domácí péče byla co nejvíce podporována a vznikala další taková střediska po celé republice.

Celá pracovní návštěva proběhla ve velmi přátelském duchu, vyměnili jsme si vlastní zkušenosti a zabrousili jsme i do odborného vzdělávání.

Děkujeme za smysluplně strávené odpoledne a nový pohled na šťastné stáří.

Za pracovníky CSS Kojetín Mgr. Bc. Blanka Laboňová a Lenka Pazderová, DiS

 css_13052727.jpg   css_13052728.jpg

Děkujeme za krásná a povzbudivá slova a dovolujeme si vyjádřit naději nebo spíš přesvědčení, že další spolupráce s CSS v Kojetíně bude jen a jen ku prospěchu našim i jejich seniorům.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář