Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chořelice na vlastní oči

10. 7. 2012

Symbolickým přípitkem byla v pondělí 9. července 2012 stvrzena spolupráce Volavky 2012 s jednotkou komorní domácí péče v Chořelicích. Ke slavnostnímu aktu došlo v průběhu společného setkání u příležitosti instalace elektrického polohovacího lůžka pro prvního klienta, jehož depistáž, tak i lůžko samotné, zajišťuje Volavka 2012. 

V příjemné atmosféře provedla provozovatelka jednotky celý volavčí tým nejen prostory, určenými pro klienty, ale celým průběžně rekonstruovaným objektem, který je určen jak k bydlení rodiny, tak pro jejího prvního seniora stiženého Alzheimerovou chorobou a demencí. Nezapomnělo se ani na prostory pro případný krátkodobý pobyt příbuzných nemocného.

Provozovatelka jednotky je absolventkou VOŠs CARITAS a Cyrilometodějské teologické fakulty v Olomouci a díky své dlouholeté praxi v sociální oblasti naplňuje představy a kompetence Volavky 2012, které klade na své spolupracovníky pro výkon komorní domácí péče na profesionální úrovni.

Během tříhodinové návštěvy byl naplněn rovněž její hlavní cíl - smontování a zprovoznění elektrického polohovacího lůžka. Úkolu se věnoval Zdeněk Vydržel, provozní vedoucí Volavky 2012, se synem provozovatelky jednotky. Vše dobře dopadlo a lůžko bylo úspěšně nainstalováno a může začít prakticky ihned sloužit pro komfort klienta a pečovateli účinně pomáhat při práci s ním. Lůžko, jak si jistě naši pravidelní čtenáři pamatují, bylo pořízeno z prostředků Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové. Ještě jednou děkujeme.

Dojmy z návštěvy byly velmi dobré. Paní domu se projevila nejen jako pozorná hostitelka, ale také jako nápaditá designérka, jejíž hrátky s barvami a jejich kombinacemi účinně zvýrazňovaly míru proslunění prostor celého objektu. Při závěrečném posezení na zahradě za domem se doladily poslední aktuální detaily spolupráce a nyní již nic nebrání v umístění historicky prvního klienta v jednotce komorní domácí péče pod patronací Volavky 2012 v Chořelicích.

Kostky jsou vrženy. Tak hodně odvahy, sil, vytrvalosti, pevných nervů, ale také štěstí a Božího požehnání...

Lenka, Zdeněk a Jiří

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář