Jdi na obsah Jdi na menu
 


Činnost ve Volavce za uplynulé období

6. 11. 2013

Čas běží a celý tým se snaží naplňovat poslání našeho občanského sdružení i během celého, již docházejícího roku 2013 přesně tak, jak jsme slíbili. Snažíme se i nadále vycházet vstříc všem, kteří se na nás obracejí.

Během uplynulého období se na nás obrátily o pomoc a poradenství dvě adeptky se záměrem založit jednotku komorní domácí péče a to v Mariánském Údolí a na Prostějovsku. V současné době proběhly odborné prohlídky naší zakládající jednotky v Bouzově a byla jim nastolena cesta a požadavky, které pro ně vyplývají v rámci poskytování záštity Volavky 2012. Jakmile bude některá z nich jistě provozuschopná, budeme informovat veřejnost o aktuálních krocích, případně o volných místech pro další nemocné potřebné. Zprovoznění takové jednotky bývá adekvátně časově i finančně náročné, a proto je nutné čekat a doufat…

Tradičně se na naše občanské sdružení obracejí o pomoc bezradné rodiny, které bojují s Alzheimerovou chorobou a demencí. Přestože nejsme momentálně schopni uspokojit jejich poptávku po umístění jejich rodinného příslušníka do péče odborníků v jednotce komorní domácí péče, jsme ochotni jim alespoň pomoci cennými radami prostřednictvím krizové intervence po telefonu. Někteří zvídaví z nich zavítají alespoň na exkurzi do naší jednotky v Bouzově.

Členové našeho občanského sdružení poskytují veškerou svoji dobročinnou činnost bez nároku na odměnu a navíc náklady spojené s provozem financují ze svých členských příspěvků. Chtěla bych touto cestou poprosit všechny, kterým není lhostejný život bezradných lidí trpících Alzheimerovou chorobou a demencí a kteří mohou, byť malou částkou, přispět na naši činnost, aby svůj finanční dar poukázali na náš účet č. 2700224602/2010. Každému donátorovi jsme schopni vystavit na požádání doklad o úhradě sponzorského daru. Za všechny potřebné velmi děkujeme.

…vždyť nikdo z nás dopředu nedokáže odhadnout, kdy může zaútočit, třeba ze dne na den, tato zákeřná a nevyléčitelná choroba právě na naše blízké a převrátí celé rodině život naruby…

Mgr. Lenka Vydrželová, DiS., předsedkyně sdružení

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář