Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohled dcery nemocného AD

22. 2. 2012

Dobrý den paní Lenko a pane Zdeňku

S velkým zájmem jsem si přečetla Váš mail a přiznám se, že z něj mám velmi příjemný pocit. Že v dnešní době existují lidé, kteří nemyslí jen na své pohodlí, ale jsou ochotni dělat také něco pro druhé.

Vaše činnost je velmi záslužná a jak ukazuje dnešní vývoj ve společnosti, tak stále více potřebná. V době, kdy jsme k Vám do péče dávali tatínka se ještě veřejně o Alzheimerově chorobě moc nemluvilo. Lovili jsme informace, kde to šlo. Dnes o ní slyšíte téměř denně. Bohužel pozitivní prodlužování lidského věku je na druhé straně provázeno i větším výskytem jiných, dříve ne moc známých nemocí.

Vím z vlastní zkušenosti, že při zaměstnání je starost o blízkého člověka s Alzheimerovou nemocí velmi náročná a v pokročilejší fázi i téměř nemožná. Dokážou to asi pouze velmi silní jedinci a nebo lidé jako Vy, kteří si zvolili péči o tyto osoby jako svůj životní cíl.

Proto Vám patří mnoho díků a vděčnosti. I když už jsou to 3 roky, co jsme přestali Vašich služeb využívat, často si na Vás s vděkem vzpomeneme a jsme rádi, že mohl tatínek dožít u Vás v domácím příjemném prostředí. Sice se nevyhnu myšlenkám, že jsem to měla být já, která jsem se o něj měla postarat se vším všudy, ale rozum zase říká, že bych to nezvládla. Takže ještě jednou mnohokrát díky.

Potěšilo mě, že Vašich služeb mohou využívat i další potřebné osoby a že svoji činnost rozšiřujete. Vzhledem k faktu, že tato nemoc je tak z 50 % dědičná, není vyloučené, že se třeba do péče Vaší společnosti dostanu časem i já. Když to bude možné, dám si k Vám zavčasu žádost, abych to do budoucna (pokud by mě tato nemoc také postihla) snad trochu svým blízkým usnadnila.

Co se týká Vaší prosby ohledně uvedení mé osoby do potřebných žádostí, tak samozřejmě souhlasím. Jedná se o podporu dobré věci, tak to je to nejmenší, co mohu udělat.

Přeji Vám, aby se Vám všem ve Vaší nové činnosti dařilo a setkávali jste se co nejméně se zbytečnou byrokracií a aby vždy zvítězil cíl - starost o nemocné osoby.

Několikrát jsme si doma říkali, že bychom Vás navštívili a podívali se, jak se Vám daří. Tak si myslím, že letos se to snad podaří a v rámci našich cyklistických výletů k Vám zavítáme, abychom Vás krátce pozdravili.

Ještě jednou přejeme moc spokojených klientů a jejich blízkých a ať se Vám všem daří. A ještě jednou moc díky za tatínka

za všechny Sedláčkovy - Mila Sedláčková

 

Vážená paní inženýrko,

velmi děkujeme za Vaše řádky, které k naší radosti vystihují Vaši spokojenost s námi poskytovaným komplexem péče o Vašeho nemocného blízkého. Současně nám potvrzují, že naše vize, které v rámci našeho projektu Volavka 2012, o.s. máme, jsou správné a opodstatněné.

Musím podotknout, že v rámci komplexu úspěšné péče o Vašeho tatínka a potažmo dalších námi opečovávaných postižených Alzheimerovou chorobou a demencí je rovněž nepostradatelná laskavá péče našeho praktického lékaře MUDr. Jaroslava Čampiše, která byla Vašemu tatínkovi po celou dobu pobytu v našem zařízení poskytována. S panem doktorem k naší spokojenosti externě spolupracujeme od roku 2007 až dodnes.

Budeme Vám opět rádi nápomocni, když se na nás kdykoliv v případných tíživých situacích obrátíte.

Jen vše dobré přeje Lenka Vydrželová

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář